Intresseanmälan, formulär till Scoutnet

Vi vill bli fler.

Bästa sättet är att be intresserade anmäla sig och placera dem i kö i Scoutnet för att invänta antingen att de får rätt ålder eller att det blir plats på en avdelning.

Färdigt formulär

I Scoutnet finns ett färdigt formulär som aktiveras under fliken Webbkoppling på kårens sida.

Det implementeras i valfri miljö som en iFrame eller som en separat länk som öppnas i ny flik.

Enkelt att införa

Detta är en synnerligen enkelt användbar etjänst som kan avlasta kåren betungande registreringsarbete och hantera nya medlemmar mer professionellt. En normalstor scoutkår rekryterar ca 20 nya scouter varje år, dessa kan nu registrera sig själva i Scoutnet i god tid för att styrelsen och medlemsregistraren ska kunna planera avdelningarna.

Rekrytera ledare

Många scoutkårer tillämpar förtur för ledares barn och det går att anmäla ”Ledarintresse” i samband med anmälan.

Gör så här i Scoutnet

1. Gå till kårens sida för Webbkopplingar i Scoutnet. Det krävs Web, IT eller KO behörighet.
  2. Fyll i önskad text och inställningar.
  3. Klistra in nedan kod för styling i fältet ”Inline css”
@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald');
h1  { font-family: Oswald; }
.question_list h2 { font-family: Oswald; }
body.frameless {font-family: Arial;}
.question_list .question_section {border: none;}

Gör så här på din hemsida

1. Välj att redigera önskad sida i text-läge.
  2. Skriv en lämplig text som kort beskriver processen med kö i er kår.
  3. Klistra in nedanstående kod där du vill ha formuläret på sidan
<iframe src=
"https://www.scoutnet.se/register/in/group/xyz/styles/active"
width="450" height="1600"></iframe>

1. Byt ut xyz mot KårId i Scoutnet, hela urlen syns på inställningssidan för intresseanmälningsformuläret.
  2. Tryck på ”Spara/Uppdatera”

Demo

En demo (testa gärna, den är kopplad mot ett testsystem) finns på eservice.scout.se/bliscout/

Dokumentation – Support

Läs på Scoutnets användarwebb scoutnet.scout.se eller maila scoutnet@scouterna.se.