E-post från Google och Microsoft

Som scoutkår har ni möjlighet att få gratis e-post, fillagring, och andra tjänster från Microsoft och Google. Föreningen Techsoup administrerar donationer till godkända ideella föreningar från IT-företag. Scoutkårer blir i regel godkända snabbt och med ett minimum av administration – ansök på https://www.techsoup.se/registrera-din-organisation, skicka in era stadgar, och följ instruktionerna för de tjänster ni är intresserade av.

Integration med Scouternas tjänster

Både GSuite och Office365 har stöd för att automatiskt skapa konton, och e-tjänstgruppen har skapat synkroniseringsverktyg som låter er automatiskt skapa användarkonton för alla eller vissa medlemmar ur Scoutnet. I kombination med ScoutID innebär det att administrationen av nya användare blir minimal: Så fort en ny medlem som matchar era kriterier läggs till i Scoutnet får hen ett konto hos mailtjänsten, och kan logga in med samma uppgifter som används i Scoutnet.

Om ni vill använda Googles GSuite, läs mer om synkroniseringsprogram och hur ni aktiverar ScoutID för inloggning.

För Office365, läs mer om synkroniseringsprogram. ScoutID-instruktioner är på gång – om du redan använder Office365 i din kår och vill hjälpa oss att ta fram instruktioner, hör av dig.